Zašto je važno čišćenje i održavanje JSP Force 8 polumaske i kako to činiti

Efikasan sistem održavanja proizvoda namijenjenih za zaštitu disajnih organa je od suštinskog značaja kako bi se osiguralo da oprema kontinuirano pruža predviđeni nivo zaštite. Održavanje uključuje čišćenje, pregled, zamjenu, popravku i testiranje.

Zašto čistiti i održavati polumasku?

Informacije o pravilnom održavanju maske mogu se pronaći u pratećem korisničkom uputstvu, a dodatna saznanja se mogu dobiti od proizvođača. Zahtevi za čišćenje, održavanje i skladištenje mogu se razlikovati u zavisnosti od proizvoda, pa je važno proveriti uputstva za svaki respirator. Zamjena istrošenih ili neispravnih delova i održavanje opreme čistom pomoći će da se obezbijedi zaštita i produži trajanje proizvoda.

Čišćenje i održavanje produžava životni vijek proizvoda

Polumaske i maske za cijelo lice sa zamjenjivim filterima pružaju dugotrajniju zaštitu od respiratora za jednokratnu upotrebu. Pravilno održavanje je važno kako bi se obezbijedile optimalne performanse i maksimizirao životni vijek opreme.

U uputstvima koja dolaze uz proizvod detaljno se navodi kako ga bezbijedno čistiti i održavati. Odgovarajući način čišćenja i održavanja osigurava neophodnu higijenu, pomaže u smanjenju troškova, ali i doprinosi održivosti.

Prednosti višekratne upotrebe

Upotreba višekratnih maski za zaštitu disajnih organa omogućava smanjenje troškova i otpada, u poređenju sa upotrebom jednokratnih proizvoda i maski sa integrisanim filterima.

Osim što nude veću udobnost i bolje prianjanje, respiratori za višekratnu upotrebu se mogu koristiti nekoliko godina. Jednostavno se čiste i održavaju, a filteri se mogu zamijeniti po isteku roka trajanja.

Kako očistiti i održavati polumasku?

Visokokvalitetna, inovativna respiratorna zaštitna oprema kompanije JSP razvija se i testira u namjenskoj laboratoriji za osiguranje kvaliteta, obezbijeđujući postizanje i održavanje vrhunskih nivoa performansi.

JSP maske Force®8 i Force®10 dizajnirane su i proizvedene na način da se u potpunosti mogu održavati od strane korisnika. Ove proizvode je moguće rastaviti na sastavne delove radi čišćenja, tako da korisnici imaju respiratornu zaštitu koju zaista mogu ponovo koristiti. Proizvod se zatim može skladištiti u originalnom pakovanju ili u dodatnim pakovanjima za ličnu zaštitnu opremu, kako bi se osiguralo da ne dođe do kontaminacije proizvoda između upotreba.

Na ovom linku možete pogledati video o čišćenju i održavanju za Force®8 polumasku.

Korisnici koji slede ovaj način upotrebe, obezbijediće dugotrajan, održiv i isplativ životni ciklus proizvoda za zaštitu disajnih organa.

SAVJET PLUS: Stavljanje i skidanje ovih proizvoda je potrebno obavljati u čistom okruženju kako ne bi došlo do kontaminacije prije i tokom upotrebe.

JSP Force 8

JSP Force 8 polumaska je izrađena od lagane, fleksibilne i izdržljive termoplastične gume, a kačenje je na 4 tačke – ovo čini da odlično prianja na lice i time se postiže izvanredna zaptivenost.

Posjeduje dva izmjenjiva bajonet filtera niskog profila (proizvedena u skladu sa standardima EN 14387, EN 140 i EN 143), koji minimalno smanjuju vidno polje i izduvni Typhoon™ ventil sa minimalnim otporom pri disanju.

Posebna inovacija u bajonet filterima koje ova maska koristi su Press-to-Check™ flteri, koji, zahvaljujući revolucionarnom dizajnu, omogućavaju radnicima brzu i pouzdanu provjeru optimalne zaptivenosti pre ulaska u zonu povećanog rizika.

Koristi se u hemijskoj i petrohemijskoj industriji, pri proizvodnji đubriva, u laboratorijama, medicini, farmaciji, poljoprivredi, građevini i pri obavljanju svih poslova koji zahtjevaju odgovarajuću zaštitu disajnih organa.

 

U okviru asortimana Albo kompanije obuhvaćeni su JSP proizvodi za zaštitu disajnih organa. Kod nas možete naći Force 8 polumasku i odgovarajuće filtere, koji su namijenjeni zaštiti od različitih tipova čestica, gasova i pare. U odabiru najboljeg sredstva za zaštitu disajnih organa neophodno je biti obazriv u pogledu identifikacije kontaminacije, odnosno odabira filtera. Za svu pomoć i dodatne informacije u izboru zaštitnih sredstava, Albo tim vam stoji na raspolaganju.