SERTIFIKOVANA ZAŠTITA DISAJNIH ORGANA - SVE O JSP FORCE 8 POLUMASKI

Polumaska JSP Force 8 predstavlja pouzdanu, sertifikovanu zaštitu disajnih organa.

Pomoću različitih tipova filtera, zaštitne maske pružaju zaštitu kako od čvrstih čestica tako i od zagađenja u vidu gasova i pare. Respiratori sa ventilima i minimalnim otporom pri udisanju omogućavaju lakše disanje, pa oni koji ih nose mogu da rade udobnije, a da se ne umaraju brzo. To znači da je radnik zaštićen i može da nesmetano i efektivnije obavlja radne zadatke.

Zašto koristiti Force 8 polumasku?

Inovativna i visokokvalitetna respiratorna zaštitna oprema kompanije JSP razvija se i testira u namjenskoj laboratoriji za osiguranje kvaliteta, obezbjeđujući postizanje i održavanje vrhunskih nivoa performansi.

Polumaska JSP Force 8 predstavlja pouzdanu, sertifikovanu zaštitu disajnih organa. Poseduje Typhoon™ izduvni ventil za nizak otpor pri disanju i kačenje na 4 tačke sa kopčama za brzo otpuštanje. Zahvaljujući termoplastičnoj gumi od koje je napravljena, pristaje različitim oblicima lica. Uz masku se koriste filteri za zaštitu od čestica, gasova i para, u zavisnosti od tipa zaštite koju je neophodno pružiti u određenom radnom okruženju.

Sertifikovana zaštita

Force 8 polumaska ispunjava zahtjeve standarda:

EN 140 (prednji dio),

EN 14387:2004 (performanse filtera),

EN 143:200 (performanse filtera).

Udobnost tokom nošenja

Force 8 polumaska se izrađuje od lagane, fleksibilne i izdržljive termoplastične gume koja odlično prianja na lice i udobna je tokom nošenja.

Izvanredna zaptivenost i pristajanje različitim oblicima lica se dodatno postiže zahvaljujući sistemu kačenja na 4 tačke, sa kopčama za brzo otpuštanje. Ovakav način podešavanja i postavljanja maske omogućava korisniku da je namesti tako da mu bude dovoljno udobno tokom nošenja, a da pritom ne ugrozi svoju bezbjednost i zdravlje.

Typhoon izduvni ventil

Izduvni ventili doprinose smanjenju otpora pri disanju i poboljšanju udobnosti, a mogu biti različitog nivoa performansi.

JSP Typhoon™ ventil je dizajniran tako da obezbjedi da vazduh može lako da izađe kroz ventil i da se pri disanju stvara minimalni otpor. Ventil visokih performansi, poput ovog, smanjuje napor korisnika pri disanju, odnosno doprinosi udobnosti i komforu tokom nošenja polumaske.

Press-to-Check™ filteri

Force 8 polumaska upotrebljava se sa filterima sa "bajonet" sistemom kačenja i zamene, koji minimalno smanjuju vidno polje. (Bajonet filter se može izmjeniti u toku rada, a bez opasnosti da kontaminiran vazduh prodre u masku. Ukoliko se oba bajonet filtera skinu sa maske, nije moguće disati u maski).

Posebna inovacija kada je reč o bajonet filterima koje ova maska koristi su Press-to-Check™ filteri. Oni zahvaljujući revolucionarnom dizajnu, omogućavaju radnicima brzu i pouzdanu provjeru optimalne zaptivenosti pre ulaska u zonu povećanog rizika.

Press-to-Check™ filteri su dizajnirani za minimalni otpor pri disanju. Filterski uložak omogućava protok vazduha kroz celu komoru filtera kako bi se maksimizirale performanse.

Reflektujući detalji

Polumaska ima ugrađene reflektujuće trake koji stvaraju veću uočljivost radnika prilikom obavljanja poslova u uslovima smanjene vidljivosti, što doprinosi dodatnoj bezbjednosti radnika.

Upotreba

JSP polumaska Force 8 koristi se u hemijskoj i petrohemijskoj industriji, pri proizvodnji đubriva, u laboratorijama, medicini, farmaciji, poljoprivredi, građevini i pri obavljanju svih poslova koji zahtevaju odgovarajuću zaštitu disajnih organa.

Nije namjenjena za upotrebu u specifičnim uslovima manjka kiseonika – ispod 19% zapremine ili u uslovima kada je preko 25%.

 

U okviru asortimana Albo kompanije obuhvaćeni su brojni JSP proizvodi za zaštitu disajnih organa. Kod nas možete nabaviti Force 8 polumasku i odgovarajuće filtere, koji su namjenjeni zaštiti od različitih tipova čestica, gasova i pare. U odabiru najboljeg sredstva za zaštitu disajnih organa neophodno je biti obazriv u pogledu identifikacije kontaminacije, odnosno odabira filtera. Za svu pomoć i dodatne informacije u izboru zaštitnih sredstava, Albo tim vam stoji na raspolaganju.