JSP SAFETY – Vodeći proizvođač LZO "iznad vrata"

JSP je međunarodno priznat kao vodeći proizvođač lične zaštitne opreme "iznad vrata" (eng. above the neck), specijalizovan za proizvode za zaštitu glave, očiju, lica, sluha, respiratornih organa.

Britanska kompanija JSP osnovana je 1964. godine kao proizvođač zaštitne odjeće i rukavica, a vremenom je proizvodna baza proširena: tokom ranih 1970-ih na opremu za ličnu zaštitu i opremu za bezbjednost na putu, a 1990-ih na proizvode za upravljanje rizicima od izlivanja. Kompanije Albo i JSP saradnju su uspostavile 2000. godine, zahvaljujući kojoj već 22 godine kupci na domaćem tržištu imaju pristup opremi vrhunskog kvaliteta i dizajna, prilagođenoj različitim potrebama korisnika.

JSP je međunarodno priznat kao vodeći proizvođač lične zaštitne opreme „iznad vrata“ (eng. above the neck), specijalizovan za proizvode za zaštitu glave, očiju, lica, sluha, respiratornih organa. Njihovi proizvodi za bezbjednost na visini, bezbjednost radnog mesta i saobraćajna signalizacija prepoznati su kao pouzdani, izdržljivi i moderni.

JSP proizvodi se mogu naći u upotrebi širom svijeta i ističu se inovacijama na polju funkcionalnosti i dizajna, a njihova posvećenost najvišim bezbjednosnim standardima može se naći u cijelom asortimanu.

Proizvodi visokih performansi

Kao vodjeći evropski proizvođač industrijske zaštite glave, JSP zaštitne šljemove dizajnira, proizvodi i testira u proizvodnom sjedištu u Oksfordširu u Velikoj Britaniji, sa dodatnim proizvodnim i ispitnim pogonima u Diseldorfu u Nemačkoj, kao i drugim regionima širom svijeta. Sa kompatibilnim dodacima i kompletnim rješenjima „iznad vrata“, JSP zaštita glave nudi proizvode visokih performansi uz potpunu tehničku podršku.

JSP dizajnira visokokvalitetne, inovativne proizvode za zaštitu očiju i lica koji pomažu u zaštiti od opasnosti na radnom mjestu. Asortiman namjenjen zaštiti očiju i lica je razvijen i proizveden korišćenjem najnovijih tehnologija, kako bi se kreirala rješenja koja su laka za korišćenje, udobna za nošenje i izdržljiva.

Proizvodi namjenjeni za respiratornu zaštitu razvijeni su i testirani u namjenskoj laboratoriji za obezbjeđivanje kvaliteta, omogućavajući postizanje i održavanje vrhunskih nivoa performansi.

Zahvaljujući višedecenijskom iskustvu u industriji, JSP je razvio vještine i znanje za proizvodnju nekih od najboljih proizvoda za bezbjednost na putevima dostupnih na tržištu opreme za bezbjednost u saobraćaju. Svi JSP proizvodi za bezbjednost u saobraćaju su napravljeni tako da budu dovoljno robusni da izdrže svakodnevnu upotrebu i dizajnirani su da štite od oštrih uslova u okruženju, dok su laki za skladištenje i transport.

JSP zaštitni šljemovi, zaštitne kape, proizvodi za zaštitu sluha, disajnih organa i naočare prave se tako da mogu biti prilagođeni i individualnim specifikacijama, koristeći korporativne logotipe i šeme boja, znakove ili poruke, lična imena ili sl.

U skladu sa standardima i zakonima

Izuzetno posvjećen istraživački i razvojni tim, sa višedecenijskim iskustvom služi se kombinacijom tradicionalnih i savremenih tehnika za unaprjeđivanje postojećih proizvoda, ali i razvoj novih. Kontinuiranim ulaganjem u kvalitet i inovacije, kreiraju proizvode koji su u skladu sa zakonima i pružaju neophodnu zaštitu i udobnost ljudima u različitim sferama rada.

Svaki JSP proizvod je napravljen u skladu sa odgovarajućim britanskim, evropskim, američkim i međunarodnim specifikacijama performansi.

JSP proizvodi se testiraju prema ISO 9001 sistemu upravljanja kvalitetom i BSI Kitemark™ šemi, kako bi se obezbijedio najviši kvalitet.

Kitemark™ predstavlja jedan od najpoznatijih globalnih simbola kvaliteta i bezbijednosti. Ova akreditacija nesumnjivo ukazuje da JSP lična zaštitna oprema zadovoljava važeće britanske, evropske, međunarodne i druge priznate standarde za kvalitet, performanse i pouzdanost. Kitemark™ korisnicima daje sigurnost da koriste kvalitetne proizvode visokog nivoa funkcionalnosti.

Takođe, da bi osigurali da njihovi klijenti dobijaju samo JSP sertifikovane proizvode, uveli su JSPCHECK™, sistem verifikacije koji potvrđuje da li je kupljena oprema originalni JSP proizvod, što zauzvrat smanjuje rizik od falsifikovanih proizvoda koji cirkulišu na tržištu.

JSP-GO™ – Sve informacije na dohvat ruke

Na maloprodajnim pakovanjima JSP zaštitne opreme za zaštitu sluha, respiratornih organa, glave i očiju razvijen je inovativan način obezbijeđivanja neophodnih informacija krajnjim korisnicima. Ikonice vode na višejezičnu online platformu koja sadrži mnoštvo informativnih tekstova i video snimaka koji su edukativnog karaktera.

Naime, procedura podrazumeva skeniranje JSP-GO™ QR koda – putem kamere pametnog telefona, preko web pretraživača ili instaliranjem aplikacije.

Onlajn vodiči (u tekstualnom, grafičkom i video formatu) dalje objašnjavaju svaku ikonicu, pružaju detalje za pravilno i bezbijedno postavljanje i/ili korišćenje proizvoda.

Ovo omogućava korisnicima brzo i jednostavno tumačenje karakteristika i prednosti svakog proizvoda, ali i olakšava odlučivanje za proizvod u različitim kategorijama.

Održivost JSP-a

Održivost je od ogromnog značaja za JSP, kontinuirano poboljšavaju metodologije koje se koriste tokom proizvodnje kako bi osigurali sigurniju, održiviju budućnost tako što proizvode čine 100% reciklirajućim, koncentrišući se na upravljanje životnim ciklusom proizvoda i edukaciju zaposlenih. JSP osigurava da proizvodi i usluge koje nude budu što je moguće održivije, sa najmanjim mogućim uticajem na životnu sredinu i pozitivnim društvenim rezultatima.

Kad god je to moguće, JSP obezbijeđuje ponovnu upotrebu plastične ambalaže koja se može ponovo zatvoriti. Koristi se kao jedinica za skladištenje kojom bi se omogućilo da se LZO zaštiti, održava suvim i sačuva od prašine. Ovo takođe produžava životni vijek proizvoda kada se LZO pravilno skladišti.

JSP koristi ambalažu sa visokim procentom recikliranog kartona, a nedeljno prerade više od 120 tona recikliranog materijala.

Osnivači su „The National Hard Hat Recycling Scheme“ sa ciljem da se šljemovi potpuno recikliraju. Sva plastika se u potpunosti transformiše u plastične pelete koje se potom koriste za pravljenje novih proizvoda.

Osim toga, JSP uzima učešće u globalnim inicijativama za poboljšanje života drugih kroz svoju stručnost u razvoju proizvoda. Na primer, doprineli su projektu koji nastoji da pomogne ruralnim i izolovanim zajednicama u nekim od najsiromašnijih dijelova svijeta da dobiju pristup obrazovnim i zdravstvenim ustanovama. Za ovu inicijativu, JSP je građevinarima koji grade mostove donirao deo svoje opreme.

 

U našem asortimanu možete pronaći JSP proizvode za zaštitu glave, očiju, lica, sluha, respiratornih organa, kao i veliki izbor proizvoda saobraćajne signalizacije. Za svu pomoć i dodatne informacije u izboru zaštitnih sredstava, Albo tim vam stoji na raspolaganju.