ALBO na sajmu JEDNAKI – jednaka bezbjednost za sve

Albo je učestvovao na ovogodišnjem Sajmu JEDNAKI, koji je organizovalo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja od 23-27. oktobra. Cilj sajma je da predstavljanje aktivnosti koje...

Albo je učestvovao na ovogodišnjem Sajmu JEDNAKI, koji je organizovalo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja od 23-27. oktobra. Cilj sajma je da predstavljanje aktivnosti koje Ministarstvo sporovodi, a u svrhu unapređenja života i rada svih građana.

Na sajmu su se predstavile brojne organizacije, a od strane Uprave za bezbednost i zdravlje na radu, Albo je bio pozvan da predstavi ličnu zaštitnu opremu, čija pravilna upotreba i značaj korišćenja često predstavljaju nepoznanicu za korisnike. To su najčešće sredstva za zaštitu disajnih organa, očiju, glave, lica i sluha, pa je naše izlaganje nosilo naziv – „Pravilno korišćenje jednostavnije i tehnički napredne lične zaštitne opreme za zaštitu disajnih organa, glave, lica, sluha i očiju”.

Zaštita disajnih organa i sluha posebno je važna, jer povrede u ovom segment nastaju postepeno i neosetno, a posledice su nepovratne. Zato smo poseban akcenat stavili na respiratore, pune i polu maske, sredstva sa zasebnim dovodom vazduha, kao i na sve vrste antifona i čepića za zaštitu sluha.

Naravno, kako bi priča o tzv. “above the neck” zaštitnim sredstvima bila kompletna, predstavili smo i specifičnosti upotrebe šlemova, zaštitnih vizira i naočara. Uvek nam je zadovoljstvo da svoje znanje i iskustvu podelimo sa drugima i na taj način doprinesemo bezbednijem radu na našim prostorima. Zahvaljujemo se na ovom pozivu i nadamo novom susretu sledeće godine.