Panda Safety – sinonim za zaštitnu obuću

Panda Safety se smatra sinonimom za zaštitnu obuću, a cipele ovog brenda čuvaju noge radnika širom svijeta.

Kada se na putu ka osiguravanju bezbjednosti radnika ukrste slične ideje i vrijednosti, proizvodi čija je trajnost u vrijemenu zagarantovana postaju sinonim za kvalitet.

Tokom više od dvije decenije, Albo je kao ekskluzivni distributer za Srbiju, BiH, Crnu Goru i Severnu Makedoniju omogućavao kvalitet i zaštitu na radu svima kojima je potrebna.

Panda Safety je zahvaljujući visokim standardima, osjećaju komfora i bezbjednosti, među radnicima postao sinonim za zaštitnu obuću. Nema boljeg pokazatelja iskrenog povjerenja u dokazani kvalitet od činjenice da korisnici često prilikom kupovine traže Pandu misleći na obuću koja se koristi pri radu.

Ko je PANDA SAFETY?

Kompanija Panda Safety osnovana je 1979. godine u Cisterninu, gradu na jugu Italije. Nastaje kao rezultat snažne odlučnosti osnivača i generalnog direktora Luiđija Garđulja, koji je oduvijek vjerovao u potencijal teritorije na kojoj je kompanija osnovana.

Tokom godina koje su uslijedile, Panda Safety se konstantno razvija, fokusirajući se na unaprijeđivanje karakteristika i zaštitnih funkcija proizvoda, kako bi bili pogodni za različita radna mjesta i radne uslove – u kontaktu sa bilo kojom vrstom površine ili materijala. Kontinuirana istraživanja sirovina i komponenti sa unaprijeđenim performansama, omogućila su ponudu proizvoda koji se odlikuju kvalitetom i trajnošću.

Zahvaljujući atraktivnom dizajnu, visokim standardima kvaliteta i jedinstvenoj udobnosti, PANDA SAFETY obuća ima povjerenje mnogih distributera i korisnika LZO, kako na nacionalnom tako i na međunarodnom tržištu, prodajući se u više od 70 zemalja širom sveta.

Proizvodi Panda Safety prisutni su u preko 70 država

1979 – Pod nazivom CALZATURIFICIO PANDA SPORT započinje proizvodnja sportske obuće

Prvobitno je puni proizvodni kapacitet fabrike bio usmjeren na proizvodnju sportske obuće, a zahvaljujući gustoj mreži kontakata razvijenoj tokom prethodnih godina, kompanija je proizvodila sportsku obuću za tada poznati nemački brend Puma, a saradnja je trajala narednih desetak godina.

Od kraja 1989. do početka 1992. godine sve više se fokus pomjera na novi segment tržišta koji je vapio za tipičnim Made In Italy nivoom kvaliteta radne i zaštitne obuće. Tako je nastao brend PANDA SAFETY.

1990-1991 – Oživljava Panda Safety, a proizvodnja se transformira na pravljenje radne i zaštitne obuće

2002 – Uspostavljena saradnja između kompanija Albo i Panda Safety

2008 – Kompanija se sve više širi na tržištu Evrope i Rusije; proizvodnja iznosi oko 900.000 pari godišnje

2013 – Zahvaljujući partnerstvu sa vodećim internacionalnim distributerima LZO, kao i porastu proizvodnje na 1.200.000 pari, Panda Safety dolazi na tržište Severne Afrike i Srednjeg Istoka

2019 – Panda Safety slavi 40 godina postojanja i svoje proizvode plasira na tržišta Južne Amerike i Okeanije

2021 – Godišnja proizvodnja raste na 1.600.000 pari, a postoji tendencija ka prisustvu i na tržištima u razvoju  poput Centralne Afrike i Kariba

2022 – Panda i Albo d.o.o. obilježavaju 20 godina uspješne saradnje

Tehnologija. Ljudi. Priroda.

Uprkos velikoj automatizaciji proizvodnog procesa, visoko specijalizovana radna snaga je i dalje ono čime se Panda Safety izdvaja, čineći profesionalnu i zaštitnu obuću proizvodom čija izvrsnost je prepoznata širom svijeta.

Proizvodni proces Panda Safety kompanije predstavlja kombinaciju tehnoloških istraživanja, ljudskih potreba i poštovanja prirodnih resursa, a to potvrđuju i sertifikati:

ISO 9001:2015 (Sertifikacija sistema upravljanja kvalitetom) – Panda je uspostavila i implementirala proces praćenja i kontinuiranog unaprijeđenja sistema upravljanja kvalitetom;

ISO 14001:2015 (Sertifikacija sistema upravljanja životnom sredinom) – Vođenje ekološke politike koja je prilagođena prirodi i uticajima koje aktivnosti i proizvodi imaju na životnu sredinu, radeći na ovaj način Panda ne štiti samo zajednicu koja danas postoji nego i generacije koje dolaze.

ISO 45001:2018 (Standard za sisteme za upravljanje zdravljem i bezbijednošću na radu) – Cilj je smanjenje povreda i profesionalnih bolesti, uključujući unaprijeđenje i zaštitu fizičkog i mentalnog zdravlja.

U našem asortimanu možete pronaći brojne modele Panda obuće, različitih nivoa zaštite. Za svu pomoć i dodatne informacije u izboru radne i zaštitne obuće, Albo tim vam stoji na raspolaganju.